Wednesday, August 8, 2012

G.I.R.L.S


<3<3<3


Har just tittat igenom hela första säsongen av Girls. Alltså jag är så kär i alla karaktärerna, Jessa är typ det snyggaste som vandrat på denna jord. 
Allting är så fumligt, fult och känns så himla på riktigt fast samtidigt så himla överknäppt. Jag skrattade typ hela tiden. Det bjuds på många knäppa sexscener och vulgarieteter i största allmänhet, så man får ta vissa delar med en nypa salt, om man ens kan uttrycka det så? 
Lena Dunham är kanske den coolaste personen som finns, hon skriver så himla klockrent och jobbade dessutom häcken av sig som i två år för att ha råd att själv producera sin första långfilm, bara det är ju hur häftigt som helst. 
Det är så härligt att se tjejer som får fula sig, klanta till det och göra fel och som tar för sig ändå. Det är inga superskinny top-models och inga tillfixade modeller med tankrämsreklamsleende och inte heller en "ful" tjej som får vara rolig bara hon inte har några krav på sin omgivning. Tjejer som hamnar i lagom svåra konflikter och löser dom med någon "girlpower-låt" spelandes i bakgrunden, får allt dom vill ha och blir lyckliga i alla sina dagar (ett koncept som vi är vana vid från allehanda "tjejfilmer"). Här snackar vi vanliga alldeles mänskliga tjejer helt enkelt, om något överdrivet skruvade, men tv är ändå tv.

2 comments:

  1. åh, verkar bra. Är den ganska ny? Aldrig hört talas om men ska absolut se den också.

    ReplyDelete
  2. perfekt beskrivning på serien!!!!11 längtar till januari

    ReplyDelete