Tuesday, March 18, 2014

STORA INLÄGGET

Saker jag faktiskt HAR hunnit med som inte är jobb och skola:
En fest som höll på i (för vissa) dagarna tu, dock gick jag hem efter "bara" 9 timmars konstant festande. Det var SÅ kul och Magdalena var en sådan hjältinna för någon idiot hade råkat låsa in toalettnyckeln på toaletten så vi var on the brink of att inte ha någon toalett tillgänglig resten av natten men hon lyckades med konststycket att via duschen, som är i ett annat rum på baksidan av toaletten, klättra över ett litet mellanrum mellan taket och väggen och hämta nyckeln och låsa upp. Det ska tilläggas att hon har höjdrädsla och detta är en typisk berlinsk lägenhet med högt i tak och trägolv.Vi var med i demonstrationen för kvinnors rättigheter på internationella kvinnodagen. Fint som snus och pepp som attans.

 Efter demonstrationen for Karin och jag runt som dårar, *euroforin i att ha köpt dagskort*. Här lajvar Karin lbrud med faiblesse för cowboys i en second hand affär.


Lite såhär före och efter. Första bilden tog Karin när vi precis börjat göra stan och andra bilden när vi var på väg hem efter att ha demonstrerat, sprungit runt i Kreuzberg, varit på Primark och sedan på ung i Berlin. Utan rast eller mat + att vi tillsammans deppat över våra livssituationer. VI VAR TRÖTTA.

Hängt vidare med den unga tyska mannen som råkar bo i huset mittemot mitt och som är extremt smart samt innehar stor talang för matlagning. Han är sweet.

 Theo <3


 Köpte en mumin-ryggtygpåse <3

 Theo och Louise.

Johanna och Christina.


Theo och Torben

Vi var i Mauer Parken en söndag och hade picknick. Alltså dessa människorna är finaste lilla gänget och solen stod högt på himlen. Plötsligt såg vi en ensam tjej som satt en bit från oss så vi bjöd in henne till vår filt. Hon visade sig vara en extremt trevlig tyska vid namn Clara och senare anslöt sig även hennes vän Torben sig till vårt lilla picknickevent. När det började bli lite kallare gick vi hem till Theo som var på sitt bästa humör och kokade pasta med pesto till allihopa och när jag kom ut i köket kiknade tyskarna av skratt och det framkom att Theo tydligen hade en vana att kasta ett spagettistrå mot kökskaklet för att se om spagettin var färdigkokt. Dom tyckte det var hysteriskt roligt och Theo begrep ingenting. Små små kaniner. 

 Här är en kanin som jag ritade på tyskan och gav till Fran och här är ett porträtt av mig som Fran ritade. Allt på baksidan av gamla tunnelbanebiljetter.

Jag köpte en ny penna, blev helt lyrisk och ha ritat every piece of paper sedan dess.Sett ut såhär en dag. Älskar denna outfit för det är en t-shirt och en kjol i samma gälla, storblommiga mönster. Känns så mycket 90-tals barndomsnostalgi som det går.Tydligen gick det hem för jag har extremt många gosbilder i min mobil från när jag bar denna oufit.Jag och Karin gjorde dessutom en mer "seriös" fotografering en dag när jag fick ett ryck av inspiration. Bilden på Karin ovan är min favorit. Mer från denna fotorunda kommer när jag hunnit redigera, finns faktiskt väldigt många godbitar som måste tas tillvara på. Som sagt, när tiden finns. Tiden tiden tiden :'/


(Bilderna från demonstrationen och Mauer parken har jag tjyvat från Karin.)

1 comment: